ΤΑ FASHION TRENDS ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ 2019

In News
Σ΄ έναν κόσμο που η εικόνα σχηματίζει εντυπώσεις και παίζει σπουδαίο ρόλο στις διαπροσωπικές σχέσεις, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τα ενδύματα αντικατοπτρίζουν πτυχές του εαυτού μας. Πολύς λόγος έχει γίνει και πολύ μελάνι έχει χυθεί για τις παραμέτρους που μας επιτρέπουν να χαρακτηρίσουμε μία γυναίκα καλοντυμένη. Αν είναι, όμως, να καταφύγουμε σ΄ ένα ορισμό δεν έχουμε παρά να αφουγκραστούμε τον πρωτοπόρο του είδους Christian Dior ο οποίος υποκλίνεται στο τρίπτυχο της απλότητας, του καλού γούστου και της διάθεσης να αφιερώσεις χρόνο και ενέργεια στην εμφάνιση σου.
Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο η αυτογνωσία είναι ο θεμέλιος λίθος μιας καλοντυμένης γυναίκας. Πρέπει να γνωρίζεις ποια είσαι για να ξέρεις ποια πτυχή της προσωπικότητας σου θέλεις να εκφράσεις μέσα από τα ρούχα σου ώστε να δημιουργήσεις το ιδανικό σύνολο. Κάπως έτσι θα αντιληφθείς τι σου ταιριάζει και αποκαλύπτει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.
Η κομψότητα δεν αγοράζεται αλλά αποκτιέται ακολουθώντας τους απαράβατους κανόνες της μόδας και επιλέγοντας τα κομμάτια που κολακεύουν το σώμα και την προσωπικότητα σου.  Στον αντίποδα, τίποτα δεν επιτρέπεται να επισκιάσει τον χαρακτήρα και την προσωπική σου αισθητική. Έτσι, η μόδα και οι τάσεις δεν έχουν παρά τον ρόλο να δώσουν κατευθυντήριες γραμμές στις επιλογές σου που θα σε προστατεύσουν από στυλιστικά ατοπήματα.
Ξεκινώντας βάζοντας έναν τίτλο στο Φθινόπωρου του έτους 2019, οι editors της Vogue χαρακτήρισαν το τρίμηνο που διανύουμε την εποχή των αντιθέσεων. Από την μία πλευρά, οι σχεδιαστές αποδίδουν φόρο τιμής στην γυναίκα της σύγχρονης μπουρζουαζίας κι από την άλλη πλευρά, υποκλίνονται στο punk πνεύμα των ρεμπελιών. Μπορεί αυτές οι δύο συνθήκες να μοιάζουν αντίρροπες δυνάμεις, όμως, ο στόχος είναι κοινός κι ιερός. Η μόδα του 2019 βγάζει το καπέλο στην πραγματική γυναίκα του σήμερα, που ζει, εργάζεται, επιτυγχάνει κι αποτυγχάνει αλλά όχι στην ουτοπική αφαίρεση της.

Leather Trousers

To item που δίχως αμφιβολία αντιπροσωπεύει τις αντιτιθέμενες επιρροές των trends της εποχής, δεν είναι άλλο από το leather παντελόνι. Μπορεί τα δερμάτινα trousers να αντέχουν στον χρόνο, παρόλα αυτά μέσα στις δεκαετίες εναλλάσσονται και προσαρμόζονται στα δεδομένα της εποχής. Το κομμάτι, που ξεκίνησε ως second skin των punk spirits, απέκτησε chic χροιά και μαζί μία θέση στην βιομηχανία της υψηλής μόδας δίχως να χάσει την rock χροιά του. Μην ξεχνάς πως οι τάσεις δεν είναι παρά κοινωνικοπολιτικά δημιουργήματα κι έτσι το trend του climate change και η μαζικότητα της οικολογικής ευαισθητοποίησης απαγορεύει το αληθινό δέρμα το οποίο δίνει επάξια την θέση του στο vegan leather.

Total Dark

Η τάση του total black είναι εμπνευσμένη από την Wednesday Addams -κι όχι την Morticia- καθώς το σκοτάδι δεν σημαίνει απαραίτητα πως παύει να είναι νεανικό. Μαύρα υφάσματα, όπως το leather ή το silk, σε συνδυασμό με ένα σκούρο κραγιόν και ψηλές μπότες με χοντρή σόλα είναι τα essentials του Φθινοπώρου.

Dominatrix Power

 Έχει άμεση σχέση με τα δύο προηγούμενα trends με την έννοια πως συνδυάζει το total black με το leather με αποτέλεσμα μια δυναμική εμφάνιση που αποπνέει αυτοπεποίθηση κι ορισμένες φορές αυταρχισμό, όταν δεν αποκτά αυτό που δικαιούται. Ο κορσές, το vinyl κι ό,τι θυμίζει choker αποτελεί αντάξιο συνεχιστή των σχεδίων του Alexander McQueen που ύμνησε το bondage.

Φτερά, Πούπουλα και Κρόσσια

Οτιδήποτε πλουμιστό συνδέεται με την υψηλή μόδα και τις τάσεις της εποχής κάνοντας τις γυναίκες να μοιάζουν με σπάνια άνθη ή πουλιά υπό εξαφάνιση. Ανάλογα με το σημείο που είναι τοποθετημένα τα πρόσθετα υλικά μπορούν να αναδείξουν το σώμα σου και να προσθέσουν όγκο στα σημεία που σε κολακεύουν.

Disco Mood

Τα λαμπερά κομμάτια της ντουλάπας σου με τα κρύσταλλα και τους πολύτιμους λίθους ή τα ιριδίζοντα υφάσματα παύουν να βγαίνουν στην πόλη αφού δύσει ο ήλιος. Τα φώτα του club δεν θα είναι από εδώ και πέρα η μόνη αντανάκλαση που θα τους δίνει λάμψη αλλά και το φως της ημέρας. Με τον κατάλληλο συνδυασμό, το glam μπορεί να γίνει μέρος της καθημερινότητας σου. Η χειμερινή εμμονή που έρχεται από τα 80’s προτάσσει glitter και γυαλάδες οι οποίες φτάνουν στο απόγειο του στυλ με ψηλούς ώμους που θυμίζουν βάτες. Ό,τι παραπέμπει σε disco night outs και στούντιο 54 είναι στην μόδα!

 Bourgeois 

Μπορεί να μην συμβαδίζει με τον ανατρεπτικό χαρακτήρα της σύγχρονης μόδας, όμως το trend της μπουρζουαζίας είναι κυρίαρχο για το τέλος του 2019 και την αρχή του 2020. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και τις αρχές της δεκαετίας του 1980, τα στοιχεία του elegance επανέρχονται στο προσκήνιο. Το μπεζ αντιπροσωπεύει τον συντηρητισμό που διοχετεύεται στον εκλεκτισμό με την έννοια πως φοριέται μονάχα ό,τι αξίζει. Με λίγα λόγια, στην ντουλάπα σου έχει θέση μονάχα ό,τι θα φορούσε μια παριζιάνα των 70’s. Κοντά μεταξωτά φορέματα με μακριά μανίκια, ψηλές μπότες μέχρι το γόνατο και nostalgic τσάντες συνθέτουν το ιδανικό outfit. Όσο για το chic look της δακτυλογράφου, τα kitten heels και μια romantic silk μπλούζα μπορούν να σε μετατρέψουν στο απόλυτο icon μιας εποχής.

Lingerie

Ποιος είπε ότι το lingerie είναι μονάχα τάση της Άνοιξης και του Καλοκαιριού; Αν έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο μάλλον θα βγήκε από το στόμα εκείνου που ισχυρίστηκε πως έχει φτιαχτεί μονάχα για τον ύπνο. Αρκεί να έχει vintage επιρροές κι ένα λεπτό τιραντάκι. Από εκεί και πέρα πρέπει να φροντίσεις με την προσωπική σου αισθητική να μετατρέψεις ένα nighttime item σε fashion κομμάτι. Το μεγαλύτερο του προσόν είναι πως είναι ελαφρύ κι αγκαλιάζει την σιλουέτα σου. Πάνω από ένα μακρυμάνικο φόρεμα ή κάτω από ένα λεπτό δίχτυ, το lingerie δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από high fashion δημιουργήματα. 
 

Related Articles